roodlichtnegatie B

probleem: In de afgelopen tijd is er opgemerkt dat er veel mensen door rood rijden. dat kwam meestal doordat ze haast hadden of omdat ze niets zagen aankomen, maar dat zorgde voor veel ongelukken.

urgentie: Doordat er veel mensen door rood rijden kwamen er veel ongelukken en vielen er honderden gewonden. het kon zelfs zo erg zijn dat er doden vielen. Terwijl de veiligheid van de meeste vervoerswijze de afgelopen jaren is verbeterd, geldt dat niet voor fietsers.

beloofde land: Het rijgedrag van mensen was echt niet acceptabel. Wij willen de staten veiliger maken en de ongelukken overkomen. Uit ons onderzoek is gebleken dat veel mensen vanzelf stoppen, daarom hebben we een idee bedacht dat werkt aan de hand van dwang.

hoe dan: Wij willen dat doen met een fotodetector (lichtsensor). Wij willen op zo veel mogelijk fietsen twee sensoren plaatsen. Een fotodetector en een waarschuwing sensor. Die sensoren waarschuwde je van te voren dat er een stoplicht op rood staat. Als je dan nog steeds snel rijd gaat je fiets langzamerhand stoppen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s