Voedingsmiddel – periode 3


Wat houdt ons project in:
Deze periode hadden we de keuze om of een gerecht te bedenken of een game te maken. Beide onderdelen moesten te maken hebben met insecten. Insecten zijn namelijk heel duurzaam, maar veel mensen eten het niet. Dat kan komen door je gevoelens, sommige mensen krijgen een naar gevoel bij. Deze periode heb ik gewerkt met Stein. Wij waren de enige die een voedingsmiddel wouden bedenken. We moesten veel onderzoeken. Namelijk: hoe insecten smaken, waarom mensen geen insecten eten, hoe komt het dat insecten duurzamer zijn etc. Hieruit bleek dat mensen sneller insecten zouden eten als het verwerkt zou zijn in bijvoorbeeld een burger. Bij voedingsmiddelen die je dagelijks eet stel je niet zo veel vragen. Als je een losse krekel of sprinkhaan voor iemand zou leggen, zou hij het minder snel eten. Uiteindelijk hadden we vier gerechten uitgewerkt.
Receptideeën: Sprinkhanensnack, Insectensushi, Sprinkhanendumplings, Oliebol met sprinkhanen.
Twee van deze gerechten zijn zelf bedacht en twee gerechten bestaan al.
Al deze gerechten moesten we uitwerken aan de hand van het morfologische kaart om verschillende aspecten van de producten te omschrijven.

Reflectie:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s